zondag 13 mei 2012

Met ecoline en trekpenMet trekpen en maskeervloeistof geschreven.
Nadien met twee kleuren ecoline (inkt) erover gedaan op nat papier.
De ecoline vloeit in elkaar.
Een probeersel van een nieuwe techniek. Niet slecht voor een eerste keer?

10 opmerkingen:

 1. Wow wat gaaf Diane! Echt perfect voor een man met die kleuren en de stoere letters.

  Liefs,
  Larissa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Diane,

  Super cool zeg. Ik hou van je stijl en de kleuren,...

  Groetjes Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gedaan weeral. In Nijlen geleerd ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. very pretty ... Looking forward to your next post ...
  Janie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi diana, mooi gedaan! Ik ben na 20 jaar weer geinteresseers om meer creatief bezig te gaan. Ik herinnerde uit mijn jeugd het leuke effect van ecoline.
  Ik zat te googelen en kwam uit bij je blog. Nu is mijn vraag: hoe heb jij de vorige stukken gemaakt? Als je met een "trekpen" en maskeervloeistof ( wat is dat?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste,

   Fijn dat je mijn blog hebt ontdekt!
   Op mijn blog - post maandag 23 april 2012 zie je een trekpen(het zwarte pennetje). Vroeger zat het bij in onze passerdozen maar ook zo te koop bij de hobbywinkel.
   Maskeervloeistof is een witte vloeistof, het schrijft als inkt maar als het droog is kan je het als gomsel wegvegen en wordt de ondergrond terug zichtbaar waar je op schreef. In dit geval geschreven op een wit vel papier met deze maskeervloeistof. Daarna ecoline overgedaan. Als alles goed droog was, de maskeervloeistof afgegomd.en dan komt de witte achtergrond van het oorspronkelijke vel papier terug duidelijk zichtbaar.
   Begrijp je het? Anders mail je maar even terug en zet ik de verschillende stappen eens op mijn blog.

   Veel liefs, Diane

   Verwijderen
 6. Iets schrijft en erna ecoline overheen doet, dan trekt de ecoline niet naar de plekken vN de inkt? Ook vraag ik mij af hoe je in het eerste stuk de groene rand hebt gemaakt. Ik hoor graag van je. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo,
   Fijn dat je mijn blog hebt ontdekt!
   Het voorbeeld is geschreven met maskeervloeistof op wit papier. Maskeervloeistof ziet er uit als witte inkt. Je schrijft ermee als inkt. Maar dit spul droogt en wordt doorzichtig. Dan ga je er met de ecoline overheen.de ecoline wordt inderdaad afgestoten door de maskeervloeistof. de rest van het papier kleurt wel. Als alles goed droog is, haal je de maskeervloeistof weg door er over te wrijven. en zo komt de ondergrond waar je op schreef (in dit geval het witte papier) terug te voorschijn. Is het een idee om een stappenplan met foto's te maken? mogelijks is mijn uitleg niet duidelijk.

   Liefs, Diane

   Verwijderen
  2. de groene rand is een groen vel papier waarop het gemaakte op werd geplakt. Als kadertje rond het geheel, dat op zijn beurt is opgeplakt op de uiteindelijke kaart.
   Toi toi,
   Diane

   Verwijderen
  3. Hallo Diane,
   Prachtig gedaan. Ik vroeg me alleen af hoe je dat blad nat maakt en hoe nat dat dat blad moet zijn. Ik vind het een mooi idee voor moederdag.
   MVG Monique

   Verwijderen